PROCES...

Ambacht

Na de selectie start het langste traject van het proces: het omvormen van stronken tot de ideale vorm. Zowel gevoel als vakmanschap speelt een rol bij het schaven op weg naar het eindresultaat. Thierry Vanhoeck probeert alle aspecten van zijn grondstof een glansrol te geven. Zo kan de prachtige grove structuur van een bast bewaard blijven om een robuuste indruk te behouden. 

De lijnen, nerven, patronen benadrukken de uniciteit van elk stuk en worden waar mogelijk letterlijk in de spotlight gezet. Sommige objecten lijken slechts geconserveerd in hun natuurlijke schoonheid. Bij andere wordt er net gekozen om meer ambacht toe te voegen. Spelen met kleur of nieuwe schaaflijnen bovenop de natuurlijk patronen tonen de unieke behandeling van elk stuk.

Bruikbaar
design

In de laatste fase wordt het houten designobject een lichtpunt. Technische kennis is hier van belang om de perfecte balans te vinden in een duurzame lichtbron, de juiste klaarte en gedegen materialen die optisch naar de achtergrond verdwijnen. De hanglampen van Thierry Vanhoeck kunnen zo een centrale plaats krijgen in een interieur en worden een streling voor het oog van zodra de knop aangeknipt wordt.